A Volkswagen április 18-án egyszerre három helyszínen mutatja be a Beetle 21. századi változatát. A világpremierre a Sanghaji Autószalonon kerül sor, ám emellett New Yorkban a The Black Eyed Peas mutatja be legújabb, a The Beginning című lemezét, és a Terminal 5 legnépszerűbb felvételeit. A Berlinben zajló bemutatón pedig egy belga duó, a 2manydjs lesz a zenei főszereplő.

2012-re elkészül a nyitott variáns

2012-re elkészül a nyitott variáns

2012-re elkészül a nyitott variáns


A Music Television (MTV) jóvoltából világszerte csaknem félmilliárd háztartásban lehet szinte egyidejűleg nyomon követni a három helyszínen zajló eseményeket.

“A maga területén a Beetle, míg a zenében az MTV is egyaránt meghatározó, globális jelképek, és ebben a marketing-együttműködésben közvetlenül a márka rajongóihoz tudjuk eljuttatni üzenetünket. Az autó egyedi stílusa jól ötvöződik a legújabb műszaki megoldásokkal, melyek remélhetőleg kitűnő fogadtatásra találnak a vásárlóinknál” – magyarázta az együttműködést Luca de Meo, a Volkswagen Csoport marketing igazgatója.

Persze nem kell addig várnunk, hogy megismerjük az autót, hiszen már szinte álcázás nélkül folyik a tesztelése. Az autó felidézi a régi Volkswagen Beetle vonalvezetését, főként a bogaras far és masszív sárvédők maradtak meg. Az előző Beetle-höz képest kevésbé gömbölyded a teteje, van benne egy hosszabb egyenes rész, ami főként a hosszabb tengelytávolság miatt vált szükségessé. Sok tekintetben emlékeztet egy 2005-ben bemutatott tanulmányra, a Ragsterre.

A jövőben is kétféle kivitelben készül a Beetle, a hagyományos karosszéria mellett elérhető lesz kabrióként is. 2011 év végén kerül a kereskedőkhöz a zárt variáns, a kabrió 2012-ben válik elérhetővé.

Műszakilag a Golf adta az alapokat a kocsihoz, így a motorok is onnan érkeznek. Az alapmodellbe a 105 lóerős 1,2 TSI benzinmotor kerül, a kínálat pedig az 1,4-es és 2,0 literes TSI motorokkal egészül ki. Dízel oldalon az 1,6-os és 2,0 literes TDI-k különféle változatai szerepelnek, de készül majd takarékos BlueMotion variáns is.