Hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek Škoda Superb típusú autóra – hangzott el egy újságírók számára rendezett pénteki kormányzati háttérbeszélgetésen. A Suberbek az Audi A6-osokat váltják. A 30 százalékos kedvezmény mellett megvett autók nagy része listás alapfelszereltségű, bőrülés csak a miniszteri autókban lesz.

A tájékoztatás szerint jelenleg a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnak mintegy 350 autója van, amely az államot szolgálja ki. A gépjárműpark rossz állapota, drága javíttatása és a sokasodó uniós rendezvény miatt született az a döntés, hogy áprilisban elkezdik az állami felsővezetői autók cseréjét Škodákra.

Az új autókra állítólag azért is van szükség, mert egyes járművek az alkatrészcseréjére két év alatt annyit költöttek, amennyiből már újat lehetne vásárolni. A lecserélt járműveket valószínűleg bontási áron próbálják majd értékesíteni.

A teljes állományt négy év alatt tervezik lecserélni, a teljes flotta Škodákból áll majd, vásárolnak, Octavia és Fabia modelleket is.

Ha bővebben megismerné a Škoda Superbet, kattintson erre a linkre

Forrás: MTI

Škoda lesz az új miniszteri autó 2