A korábbi híreknek megfelelően az április közepén esedékes Sanghaji Autókiállításon a BMW leleplezi új hibrid modelljét. A járművet a német gyár kínai partnerével, a Brilliance-szel közösen fejlesztették és Kínában is készül, az ottani piacra. Egyelőre még csak prototípusról van szó, a sorozatgyártású modell 2013-ra készül el. Még igazi fotó sem készült a kocsiról, csak az alapjait adó nyújtott Ötös egy fényképét dolgozták át számítógépes szoftver segítségével.

A hibrid BMW-ben benzines és elektromos hajtás alkot egységet. Párhuzamos hibrid-hajtást alkalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy a motorok egyenként is mozgassák a kocsit, ugyanakkor együtt is dolgozhatnak. A turbós benzinmotor teljesítménye 218 LE, míg a villamos egység 95 lóerővel támogatja a mozgást.

Tisztán elektromos hajtással maximálisan 75 km/órás sebességet képes elérni a nyújtott Ötös BMW, de tartósan 60 km/óra sebességgel használható villanyautóként. Az elektromos motor nagyfeszültségű akkumulátorból nyeri energiáját, amely a csomagtartóban kapott helyet, és amely hagyományos elektromos hálózatról is tölthető. Azt, hogy villanyautóként mekkora a hatótávolsága a hibrid BMW-nek, nem közölte a gyár, csak azt, hogy a belsőégésű motor használva legalább 400 kilométert lehet autózni.

Az eredeti kép a nyújtott Ötösről

Az eredeti kép a nyújtott Ötösről