Tavaly ősszel a Frankfurti Autószalonon leplezte le az Astra GTC tanulmányt az Opel. A 290 lóerős sportkocsi alapját a háromajtós karosszériaváltozat, az úgynevezett GTC adja. Ám nemcsak 2,0 literes turbómotorral és önzáró differenciálművel készül majd háromajtós Astra, akár dízelként is elérhető lesz.


Az első kép már meg is jelent a sorozatgyártású változatról, amely már egy egyszerűbb modellt ábrázol. A kép az Opel Facebook oldalán tűnt fel, Rafal Sierant nevű felhasználó töltötte fel, azzal a kommenttel, hogy ősszel mutatják be.

Hasonlón a korábbi Astra generációhoz, a kocsi jelentősen eltér az ötajtóstól, ami főként az erősen kupésra szabott oldalüvegeknek köszönhető. Láthatóan más a hátsó lámpája, a sportosságot pedig a lökhárító diffúzorszerű fekete betétje fokozza. Érdekesség, hogy az ötajtós és kombi változatokkal ellentétben megfordították a kocsi oldalán futó látványos, pengének nevezett élt, így most az Insignával azonosan, elöl fut felfelé. A GTC-hez ismét elérhető lesz a B oszlopig hátrafutó panorámaszélvédő.

Műszaki szempontból a GTC tanulmányból születő OPC-n túl kevés újdonság lesz. Vélhetően kihagyják az 1,4-es szívómotort a kínálatból, de bekerül az ismert 1,4 turbó, 1,6 turbó, 1,3, 1,7 és 2,0 literes dízelmotor.