II. Albert monacói herceg kiemelt érdeklődést tanúsít a környezet védelmét és a fenntartható fejlődést elősegítő megoldások iránt, ezért 2006-ban létrehozta alapítványát, amely több mint 150 olyan projektet támogat, amelyek a környezet fejlődését tanulmányozzák, vagy a klímaváltozás miatt veszélyeztetett fajok védelmét tűzték ki célul.

A közelmúltban az uralkodó arra kérte a kormányt, hogy dolgozzanak ki egy tervet, ami kifejezetten a kisebb környezeti terheléssel járó mobilitás megvalósítását szolgálja. A terv végrehajtására a következő évtizedben kerül sor.

Ám már most is vannak kézzelfogható lépések, Albert herceg ugyanis uralkodói rendeletben tette közzé, hogy a Lexus megkapta a “Monaco uralkodó hercegének hivatalos szállítója” címet. A herceg úgy döntött, hogy egy hibrid Lexus LS 600h-t fog használni a 2011. július 2-án, Charlene Wittstockkal tartandó esküvőjén.

Ha kíváncsi a masszázsülésekkel felszerelt 445 lóerős modellre, olvassa el tesztünket az autóról!

Nem ez az első kevésbé környezetszennyezó modell a hercegség flottájában, használnak ott elektromos Smartot, hidrogén üzemű BMW Hetest, legutóbb pedig a postások kaptak négy elektromos hajtású Mitsubishit.