A brit luxusautó-gyártó Aston Martin, és a luxusmobil-gyártó Mobiado fogott össze, hogy közös termékvonalat hozzanak létre. Az első Aston Martin luxusmobilok hamarosan megérkeznek, és kis kedvcsinálóként a két cég megalkotott egy minden eddiginél különlegesebb luxusmobilt – a telefon egyelőre koncepció, de nem lennénk meglepve, ha hamarosan sorozatgyártásba kerülne – számol be a Technet.hu

A CPT002 névre hallgató készülék teljesen átlátszó, érintőkijelzője zafírkristály, az elektronika, SIM kártya és minden egyéb belsőség a kijelző két szélén futó platina burkolatba kerül. A különleges telefon akkor mutatja meg igazi képességeit, ha Aston Martin tulajdonos gazdája beül az autóba – a CPT002 előre kinyitja az ajtót, majd csatlakozik a luxusautó belső rendszerére, és rendszeresen küld képeket és állapotfrissítéseket a közösségi oldalakra – persze csak ha a tulaj nem akar inkognitóban maradni.

A legkülönösebb extra funkció baleset esetén lép életbe: a telefonban lévő gyorsulásmérő érzékeli, milyen irányba mozdul majd el az áldozat teste, ennek alapján kiszámítja, melyik légzsák mikor, milyen sorrendben nyíljon ki, és azonnal parancsot ad a központi számítógépnek a megfelelő sorrendről.

Forrás. Technet.hu