Február közepén számoltunk be róla, hogy Juha Kankkunen, négyszeres rali-világbajnok egy Bentley Contonental GTC-vel megdöntötte a jégen autózás sebességi rekordját. Az új 330,695 km/órás csúcs azonban nem állt fenn sokáig. Közleménye szerint a Nokian abroncsgyár megdöntötte azt.

A gumigyár tesztpilótája, Janne Laitinen 331,610km/órás sebességgel száguldott.  A rekordra Finnországban a Balti-tengernél lévő, Botteni-öböl befagyott jegén kialakított 14 kilométeres került sor. Laitinen egy Audi RS6-os modellel hajtott, amely a képek tanulsága szerint nem volt becsövezve, sőt a közlemény is leszögezi, hogy teljesen széria. Ami azért elég durva, hogy a gyárilag 280 km/óránál leszabályozó autó 330 km/órás tempóra képes elektronikai tiltás nélkül.  

A próbán természetesen Nokian szöges téligumikat használtak, amelyeket az északi országokban sokan használnak közúton is.

A Guiness hitelesítésének egyik feltétele, hogy az abroncsok amit a rekordhoz használtak forgalmazni kell abban az országban ahol a kísérlet zajlik.  A rekord felállításához egykilométeres szakaszon mérik a sebességet oda és vissza. Ebbe az egy kilóméteres mérőcellába nagyjából 4-5 kilométer gyorsítás után futnak bele az autók.