A kiszivárgott képek nagy durranást sejtetnek, az olaszok által rajzolt vonalak markánsan őrzik a régi nagymacskák emlékét

A kiszivárgott képek nagy durranást sejtetnek, az olaszok által rajzolt vonalak markánsan őrzik a régi nagymacskák emlékét

A patinás angol márkák nagy része már a dinoszauruszok sorsára jutott. A Jaguar még ha nehezen is, de tartja magát, igaz az elmúlt évek nagyrészt útkereséssel és, a saját modern stílus felkutatásával teltek.

Többen elismerően biccentettek a az XF és XJ típusok megjelenésekor, ám a rajongók, vagy ami még fájóbb, a vásárlók másik, jelentős része nem találta elragadónak az új irányvonalat.

Ennek okán, úgy tűnik megint új szelek fújnak, a Bertone stúdió tervezte új tanulmány a Jaguar B99 teljesen eltérő alapokról indul. A kiszivárgott képek nagy durranást sejtetnek, az olaszok által rajzolt vonalak markánsan őrzik a régi nagymacskák emlékét, amellett, hogy az egész autó üdítően modernnek hat.

Elhagyták a manapság dogmává fajult ék alakot, és lefelé csapódó tetővonalat, helyette a régi szedánokat idéző C oszlop ragadja meg a tekintetet. A másik lényeges változtatás, a Mazda MX-8 módit követő négy ajtós megoldás. A két hagyományos ajtó mellé terveztek két kisebb, a menetiránnyal szemben nyíló ajtót is, amelyek megkönnyítik a hátsó sorba történő beszállást.

A lemezek alatt rejtőző technikáról még csak pletykák röppentek fel, sokan hibrid megoldást képzelnek, a cég 99 éves története előtt tisztelgő új tanulmányba.

Mint minden újdonság, természetesen ez is a szűk két hét múlva esedékes Genfi Autószalonon árul el magáról többet, sejthetőleg a B99 lesz az egyik legfőbb sztár a kiállításon.