Nagyon úgy tűnik, hogy Kimi Räikkönen amatőr vagy ha úgy tetszik, hobbiversenyző lett. Megjelentek az első képek 2011-es versenyautójáról és azon szponzoroknak nyoma sincs. Vagyis a volt Forma-1-es világbajnok saját pénzéből versenyez, fizetést legföljebb magától kap.

Persze a Citroën DS3 WRC dekorációja nem feltétlenül tekinthető véglegesnek, de a legértékesebb felületeken nincs már szponzoroknak hely. Az autót főként a Räikkönen alkarján is látható nonfiguratív tetoválás mintái díszítik. Ezenfelül csapata, az ICE ONE Team neve került fel az autóra.


Räikkönen hobbiversenyző lett 2
Saját csapatában ugyanakkor nemcsak Kimi Räikkönen versenyez, de van egy motokrossz szakosztálya is. A nevét Räikkönen becenevéből (Iceman) kapó csapatban – a hétszeres enduró-világbajnok, Kari Tiainnen menedzser vezetése mellett – két finn pilótát indítanak a motokrossz-világbajnokságon, az MX1-ben Toni Erikssont, az MX2-ben Ludde Söderberget.

Az, hogy Räikkönennek fizetnie kell, nem feltétlenül meglepetés, a Citroën csapat vezetője már tavaly jelezte, hogy szerinte nem hosszabbítja meg vele a Red Bull a szerződését. Akkor a francia érthetőnek nevezte a dolgot, hiszen szerinte Räikkönen a raliban nem elég gyors.

Räikkönen idén legkevesebb tíz versenyen indul, de elképzelhető a másik három futam teljesítése is. A Citroën tud neki autót adni, csak ki kell fizetnie arra az időszakra is. Az első verseny a csütörtökön kezdődő Svéd-rali lesz, ahol idén is Kaj Lindström lesz a navigátora.