Az Infiniti nyilvánosságra hozta a vállalat első hibrid modelljének műszaki adatait. Az új változat a luxus M modellcsalád legerősebb tagja. Az Infiniti M35h 3,5 literes benzin- és a villanymotorjának kombinált teljesítménye 364 lóerő.


Ezzel az ötméteres luxuslimuzin 5,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 250 km/óra. Ám nem ez a legérdekesebb adat, sokkal inkább az, hogy a gyártó szerint a kocsi országúti fogyasztása csupán 5,7 liter, de vegyes használatban is csak 7,0 literes átlagot produkál. Ez azért is figyelemre méltó, mert az Infiniti M35h 1830 kiló.

Az Infiniti magyarázata szerint a nagy teljesítménnyel párosuló alacsony fogyasztás és károsanyag-kibocsátás közvetlenül a 68 lóerős villanymotornak köszönhető, amely a versenytárs hibrid modellekhez képest gyakrabban, nagyobb sebességgel és hosszabb ideig képes az autó hajtására.

A hibrid Infiniti képes akár 80 km/órás sebességet is elérni kizárólag elektromos üzemmódban, így a hibrid rendszer előnyei már nem csak a lassú városi forgalomban érezhetők. A tesztelés során az M35h a vegyes körülmények között zajló próbaút több mint 50%-át képes volt kizárólag elektromos hajtással megtenni.