Új szabadiő-autóval bővítené kínálatát a Volkswagen – árulta el a német márka amerikai vezetője, Jonathan Browning. Az autó ugyanúgy az amerikai Chattnoogában készülne, mint a nemrég bemutatott új, amerikai Passat, miután az elsődleges piaca Észak-Amerika lenne. Browning ugyanakkor nem zárta ki a lehetőséget, hogy Európában is piacra kerüljön.  

A hétszemélyes kocsi a tervek szerint olcsóbb lesz, mint a Touareg, amelynek eladásai a tengerentúlon nem alakulnak túl fényesen, főként azért, mert nem igazán fogadják el mint prémiummodell, amit a kocsi ára sugall. (Elegendő nekik a BMW, Audi, Mercedes, Saab, Volvo, Lexus, Infiniti, Cadillac stb. járgányai.) Ezért is próbálkozik a Volkswagen olcsóbb, helyben készülő típusokkal.

A Volkswagen-konszern vezetése ugyanis ambiciózus célokat határozott meg. 2018-ra akarják elérni, hogy a VW a Toyotát megelőzve az első számú autógyártó legyen, de ehhez minden márkánál, az összes piacon növekedés kell. Az USA-ban például tavaly 256 830 darab Volkswagen kelt el, 2018-ra 800 000-et terveznek. Jó árral persze nem lehetetlen.

Jelenleg a Volkswagennek többféle hétszemélyes típusa van, Európában a Touran és a Sharan kapható harmadik üléssorral, Amerikában viszont a Chrysler Town&Country átdolgozásából létrehozott Routan. Mindegyik egyterű.