Hét darab készült belőle
Ferrari érzés praktikummal bővítve

Ferrari érzés praktikummal bővítve

Ferrari-érzés praktikummal bővítve


Nemrég egy interjúban Luca di Montezemolo azt mondta, hogy egy „nagyon eltérő új Ferrarit” mutat be az általa vezetett olasz sportkocsigyár a genfi Autószalonon.  Azóta mennek a találgatások, hogy ez vajon az Enzo utódja, egy hibrid vagy elektromos hajtású sportkocsi lesz-e.

A brit Autoexpress szerint egyik sem, úgy tudják, a Ferrari praktikusra vált. Állítólag azt tervezik, hogy egy úgynevezett shooting brake, azaz sportkombi tanulmányt lepleznek le. Az autó alapját a 612 Scaglietti adná, amelyhez a Pininfarina stúdió korábbi vezetője, a Fiat Csoport jelenlegi főtervezője, Lorenzo Ramaciotti álmodott új karosszériát.

„Tudjuk, hogy soha nem lehet Ferrari szabadidő-autó” – mondta a belső informátor az Autoexpressnek. „De szeretnénk rátalálni, hogy mivel tudjuk esetleg bővíteni a márka DNS-ét, ami még elfogadható, mint Ferrari.”

A 456 Venice családi autónak is befogható

A 456 Venice családi autónak is befogható

A 456 Venice családi autónak is befogható


A tanulmányautó a várakozások szerint kétajtós karosszériás marad, 2+2 üléses kialakítással, de jóval méretesebb csomagtartóval.

Nem ez lenne az első kombi a Ferrarinál. Hiszen korábban a Brunei szultán kérésére már építettek egy négyajtós kombit a 456 GT-ből. Akkor összesen hét készült a 456 Venice-ből, ebből hat került a szultán több ezres autóparkjába.

Eközben épül a 612 utódja is. Az új modell a jelenleginél hosszabb tengelytávolsággal készül, amellyel nemcsak a stabilitást és a kényelmet sikerül javítani, de az utastér is tágasabb lehet.

Ez pedig kifejezetten fontos ez esetben, tekintve, hogy ez a modell négyszemélyes belsővel készül. Egyelőre a Ferrari nem tervezi, hogy szedánt gyártson, így ennek a modellnek kell kiszolgálni azokat vevőket, aki egy Aston Martin Rapide vagy egy Porsche Panamera vásárlásán gondolkodnának.