Afzal Kahn pár éve még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy durván 150 millió forintért megvásárolta az F1 feliratú rendszámot Nagy-Britanniában, hogy felszerelhesse McLaren SLR-jére.

Dízel fenevad Range Roverből 1
Dízel fenevad Range Roverből 2

Dízel fenevad Range Roverből

Dízel fenevad Range Roverből

Dízel fenevad Range Roverből 13
Dízel fenevad Range Roverből 14
Dízel fenevad Range Roverből 15
Dízel fenevad Range Roverből 16
Dízel fenevad Range Roverből 17
Dízel fenevad Range Roverből 18
Dízel fenevad Range Roverből 19
Dízel fenevad Range Roverből 20
Dízel fenevad Range Roverből 21
Dízel fenevad Range Roverből 22
Fotó megosztása:
Dízel fenevad Range Roverből 23


Már akkor is jól ment az úriember üzlete, a Project Kahn, amely nem más, mint egy tuningcég kifejezetten gazdag ügyfelek számára, egyedi megoldásokkal olyan autókra, mint Maybach, Bugatti, Ferrari stb.

Tekintve, hogy a Project Kahn központja Nagy-Britanniában, Leeds környékén található, a Range Rover sem marad ki a módosított autók közül. Ehhez a munkához a cégnek sikerült megnyernie egy igazi nagyágyút, a Forma-1-ben is érdekelt Cosworth-szal dolgoznak együtt.

Korábban átalakították a benzinmotorral szerelt változatot, újabban viszont a Range Rover legújabb, a márka 40. születésnapjára született és nyáron bemutatott modellel babráltak.

Dízel fenevad Range Roverből 24


Ebben szintén V8-as motor lapul, de dízel. A dupla turbós blokk a sorozatgyártású modellekben 313 lóerős. A Cosworth beavatkozása nyomán viszont 500 lóerőt produkál, nem véletlenül RS500 az átalakított autó neve. Bár azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az eredetileg 700 Nm nyomaték mennyit javult, de látva a teljesítményfokozás mértékét, könnyedén elképzelhető az 1000 Nm-es érték is. Ilyenkor persze már nem árt gondolkozni azon, hogy a nyolcfokozatú automata sebességváltó és a differenciálművek bírják-e a gyűrődést. A Cosworth egyéves garanciája azonban jó biztosíték erre.

Dízel fenevad Range Roverből 25


A csúcstechnika a cégtulajdonos és főtervező, Afzal Kahn által megálmodott külső mögött bújik meg. Egyedi lökhárítók, küszöbök, 22 colos kerekek és a Cosworth sportkipufogója varázsolja az átlagnál sportosabbá a Range Rovert, megtartva annak eleganciáját.

Miközben Kahn szakemberei különleges kivitelű bőrrel vonták be az üléseket, az ajtókat és a kormányt, a Cosworth szállította az egyedi fémdíszítéseket, amelyből jutott többek között a műszerfalra, az ajtókra és küszöbökre is.

A kérdés csupán már csak az, minek öl valaki egy dízelbe ennyi pénzt, amikor választhat benzinmotort kompresszorral és akár 600 lóerős teljesítménnyel is, mert olyat is kínál Kahn és a Cosworth.