Teljesen egyértelmű, azokat a szupergazdagokat célozza a Mercedes-Benz manhattani kereskedője, akik hozzászoktak a magánrepülő adta kényelemhez. Akiknek nem kell a felhajtás, de luxus igen. Máskülönben nehéz lenne elhitetni velük, hogy jó lesz az, ha egy S Merci helyett egy teherautót vesznek, de ugyanúgy 40 milliót kell érte fizetniük.


Persze ez a Mercedes Sprinter nem a nálunk megszokott fehér dobozos, még ha kívülről hasonlítanak is. Belül egy tágas nappali fogadja az utasokat, akik akár felállva sétálhatnak is. A vezetőfülkében – a pornépnek – kialakított két ülés mögött további hét helyet alakítottak ki, ezek közül négy forgatható fotel, fűtéssel és masszázsfunkcióval. Leghátul egy ággyá is alakítható háromszemélyes “pad” kapott helyet, valahol a titkárnőnek is helyet kell szorítani ugyebár.

A vélhetően nagyon elfoglalt, ezáltal kevés szabadidővel rendelkező ügyfelek számára rendelkezésre áll nagy sebességű internet, műholdas rádió, televízió és minden egyéb, ami egy jól felszerelt irodában kellhet.

A járműben két 32 colos LCD monitort, játékkonzolt, CD- és DVD-lejátszót, térhatású hifirendszert is elhelyeztek, amelyeket az előbbiekhez hasonlóan érintőképernyős vezérlőkről lehet szabályozni. A kényelmes utazás elengedhetetlen része a hűs ital, amely természetesen elérhető a beépített hűtőszekrénynek köszönhetően, az utastér kellemes klímájáról külön hűtő-fűtő rendszer gondoskodik. Mindez persze a külvilág számára rejtve marad, miután a Sprinter oldalablakai sötétítettek, de az elektromosan működtetett redőnyök is segítenek.

Elsősorban 3,0 literes, V6-os turbódízel motorral ajánlja a Mercedes-kereskedő a Grand Editiont, de az ügyfél akár választhat benzinmotort is, a luxuskivitelű belsőt úgy is utólag alakítják ki.