Biztos forrásból tudjuk, hogy a Skoda nagyon érdekes új autók világpremierjére készül jövőre és 2012-ben.

2011 első felében, várhatóan a Genfi Autókiállításon a márka bemutatja új emblémáját, amelyben a zöld helyett a fekete szín lesz a hangsúlyos.

Városi mini a Skodától

2011-ben végre kiderül, milyen szériaautó született a három éve, a Frankfurti Autókiálításon bemutatott Volkswagen Up!-ból, amelynek Skoda verziója is lesz. A cseh márka legkisebb és legolcsóbb autójából az első darabok még jövő év végén vagy 2012 januárjában befuthatnak Magyarországra.

Önálló lesz az Octavia Tour utóda

Utódot kap az Octavia Tour is, de nem a kifutott Octavia személyében, hanem egy önálló típussal.

Az autó a Daciánál fejlesztett középkategóriás, nagyjából Laguna méretű autós elsődleges ellenfele lesz, amely ennek ellenére jutányosnak ígérkezik. A gyár várhatóan a Fabia és az Octavia közé pozícionálja a tágas, lépcsőshátú és kedvező árú autót.

Idővel a Tour utóda nem a kifutott Octavia lesz, hanem egy önálló lépcsőshátú modell

Idővel a Tour utóda nem a kifutott Octavia lesz, hanem egy önálló lépcsőshátú modell

Szintén 2012-ben, de csak év végén várható az új Octavia bemutatása. Forrásunk szerint, aki már látta a kész autót, sokkal elegánsabb és szebb lesz a mostaninál. A feljebb pozícionálásra az említett nagy, de olcsóbb szedán is lehetőséget teremt. Az új Octavia magyarországi értékesítése egy évvel a kisautót követően 2012 legvégén vagy 2013 legelején kezdődhet jelenlegi információink szerint.