A Mitsubishi közreadta az első vázlatokat új kisautójáról, amelyet 2012-ben tervez bemutatni és világmodellnek szánnak. Minden valószínűség szerint a Colt utódját látjuk, de nem lehetünk teljesen biztosak. A Coltot ugyanis eredetileg 2002-ben mutatták be (Európában 2004) és 2008-ban már a frissítésen is átesett az autó, azaz már jövőre is érkezhetne utódja. Ennek megfelelően lehet egy teljesen új autó is a rajzokon.


Úgy tűnik, igyekeztek az autót dinamikusra rajzolni, de a kis hosszúságot magassággal kompenzálják, biztosítva, hogy hátulra is ülhessenek felnőttek. Az összkép igencsak hasonlít a jelenlegi Toyota Yarisra. Három- és ötajtós karosszériával is készül majd.

Annyit sejteni lehet az autóról, hogy új generációs, 1,0, illetve 1,2 literes benzinmotorok kerülnek bele, amelyek különösen alacsony fogyasztással hívják majd fel magukra a figyelmet. Ötfokozatú manuális és fokozatmentes automata sebességváltó választható majd hozzá.

Az autó gyártásához új gyárat épít Thaiföldön a Mitsubishi. A tervek szerint évi 150 ezer autó kelhet el, de a gyárat úgy építik meg, hogy akár 200 ezer autót is képes legyen előállítani.