Tovább folytatja BMW a beetetést új sportmodellje, az 1 M Coupéhoz kapcsolódóan. Elvitték például az autót az Autosport gálára Londonba, ahol ugyanúgy félig letakarva állították ki, mint ahogy korábban már több helyen. Ugyanakkor immár megnézhetjük leplezetlenül, miután a bajor gyártó ezzel párhuzamosan egy új videót is közreadott, amelyben már álca nélkül szerepel.


Ebből megismerhetjük az autót, amelyet várhatóan Januárban a Detroiti Autószalonon lepleznek le a nagyközönség előtt. Tekintve, hogy a lökhárítókat már részleteiben láttuk, az igazi újdonság az, hogy felkerült az autóra az M3-asnál is használt különleges külső visszapillantó, eddig a prototípusoknál hagyományos tükröket használtak, így a kémfotókon is ez látszott.

Az M GmbH legújabb alkotásába, amelyet az első M3-as szellemi örökösének tekintenek, 3,0 literes biturbó motor kerül, 340 lóerős teljesítménnyel. A hatfokozatú, manuális váltóval szerelt autó kevesebb, mint öt másodperc alatt futja majd a 0-100 km/órás sprintet.

A nagyjából 1500 kilogrammosnak ígért autóban a futómű, a fékrendszer és a hátsó differenciálmű nagyrészt megegyezik az M3-asban használttal, ami garantálja, hogy kiemelkedő vezetési élményt nyújt.

A gyár már becenevet is adott neki: pirat, azaz kalóz.