Nem csinál belőle titkot a Mercedes, hogy hamarosan bemutatja kisebb roadstere, az SLK harmadik generációját, a gyár maga is adott közre információkat az autóról. Persze csak részleteket.

Sportosabb, mint valaha

Sportosabb, mint valaha


Immár azonban nem titkos az autó, tekintve, hogy az SLK-ról készült közel tíz perces reklám felkerült az internetre. Persze első körben – vélhetően a gyár nyomására – törölték, de sokan látták és lemásolták, már nem volt irányításuk felette. Így itt van és bárki megnézheti.

A filmből kiderül, ami várható volt, azaz, hogy az új SLK is megkapja az SLS-nél bevezetett hatalmas hűtőmaszkot. Elődjéhez képest sokkal szögletesebb az SLK, a videón látható változat sokban hasonlít a cég nagyobb roadsterének, az SL AMG kivitelére. Vélhetően azért, mert valószínüleg ez az autó is egy AMG-változat, a lyuggatott féktárcsák, a felnik erre utalnak.

A videó azonban nemcsak a külsőt leplezi le, de a műszaki megoldásokból is jó pár kiderül. Intelligens fényszóró kerül az autóba, adaptív funkciókkal, vagyis az autó a körülményeknek megfelelően szabályozza a fénycsóvát. A fémtetőnek köszönhetően valóban négyévszakosnak nevezhető a kocsi, ám sokféle praktikus megoldás teszi nyitott tetővel is hosszan használhatóvá.

Ha kell átlátszik

Ha kell átlátszik

Ha kell átlátszik


Megtalálható benne a fejtámlából az utasok nyakára meleg levegőt engedő ún. légsál, illetve újdonságként az Airguide, egy elfordítható plexilap, amely a bukócső mögött kapott helyet és állítólag megszünteti a huzatot. Az ülések túlzott felmelegedése ellen speciális, a napfény egy részét visszaverő bőrhuzat is választható.
Ahogy azt a Mercedes korábban elárulta, gombnyomásra változtatható fényáteresztésű üvegtető is rendelhető.

A motorokról egyelőre hivatalosan nem tudni részleteket, de a videó azt is leleplezi, hogy közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel szerelt motorok kerülnek az SLK-ba és mindegyikhez jár a start&stop rendszer.
Ugyanakkor a hétfokozatú, a kormányról is kapcsolható automata váltó is szerepel a kínálatban bármely motorral párosítva. Rendelhető adaptív futómű is, amelynél gombnyomással sportosabbra állítható a felfüggesztés alapbeállítása. Az új SLK-hoz internetelérés is kérhető.

A többi kiderül legkésőbb januárban, az új Mercedes-Benz SLK bemutatója a Detroiti Autószalonon várható. Addig is itt a francia nyelvű videó: