A Ford újrahasznosított pamutot használ fel az új Focus kárpitjainak hátoldalán és hangszigetelő anyagaiban. Egy autóban felhasználandó pamutanyag körülbelül két, átlagos méretű farmernadrágból származik. Az újrahasznosított farmernadrágokból származó pamut alkalmazásának ötlete egy olyan folyamat eredménye, melynek során az autógyártó munkatársai kreatív környezetbarát anyagok felhasználási lehetőségeit vizsgálják.

Farmerból is készül az új Ford Focus 1
Farmerból is készül az új Ford Focus 2

Farmerból is készül az új Ford Focus

Farmerból is készül az új Ford Focus

Farmerból is készül az új Ford Focus 6
Farmerból is készül az új Ford Focus 7
Farmerból is készül az új Ford Focus 8
Fotó megosztása:
Farmerból is készül az új Ford Focus 9


“Egyik legfontosabb célunk, hogy minél több újrahasznosított vagy megújuló anyagot alkalmazzunk anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a teljesítmény vagy a tartósság terén. “Jó arra gondolni, hogy ezek a farmernadrágok nem a szeméttelepen végzik, s hogy nincs szükség vízre, műtrágyára és termőföldre ahhoz, hogy új pamutot állítsunk elő” – avat be Carrie Majeske termék-fenntarthatósági menedzser.

“Amikor arról beszélünk, hogy csökkenteni akarjuk autóink környezetre gyakorolt hatását, elsősorban az alacsony fogyasztásra gondolunk” – magyarázza Majeske. “Emellett azonban olyan anyagokat is keresünk az autók utasterébe, amelyek szintén mérséklik a környezeti terhelést. E folyamat egyik lépése az újrahasznosított ruhaanyag felhasználása – de vajon mi az, amit az emberek kidobnak, mi pedig beépíthetnénk az autóba? A Ford tovább folytatja kutatásait e téren.”

Az elmúlt évek során a Ford egyre nagyobb mennyiségben használ fel újrahasznosított és bioalapú anyagokat, például szójahabot az üléspárnákban, újrahasznosított gyantát az alvázvédelemhez, újrahasznosított fonalakat az üléskárpitokban és természetes rostból készült műanyagokat az utastér elemeiben. A Focus egyes műanyagjai hulladékból származnak.