Évek óta hallani róla, hogy az Opel feltámasztaná a Calibrát. Vagyis egy olcsón előállítható kupét kínálna ügyfeleinek. Most úgy tűnik, elérkezett az idő, a vezetőség rábólintott a tervre. “Hiszek benne, hogy lehet ilyen autónk, szóval lesz is” – mondta Nick Reilly az autóra rákérdező brit újságíróknak.  

Vectrára épült a Calibra

Vectrára épült a Calibra

Vectrára épült a Calibra


Azt is megerősítette, hogy a 2007-ben a Genfi Autószalonon bemutatott GTC tanulmány adja az inspirációt az autóhoz. “Pontosan ilyen típusú autó lesz. A tanulmányból lett később az Insignia, amely az alapokat adja majd az új sportkocsihoz” – megerősítve a már korábban hallott pletykákat, hogy lényegében egy Insignia kupéról lenne szó.

Ezzel jelentősen tud spórolni a fejlesztésen az Opel, hiszen lényegében csak új karosszériára van szükségük. Persze a már létező padlólemez és motorok felhasználása mellett sem térülne meg csak Opelként a kocsi, ezért Vauxhall, Buick és Chevrolet variánsok megjelenésére is számítani lehet.

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik


Várhatóan az autó alapmotorja az 1,6-os turbó lehet 180 lóerős teljesítménnyel és elsőkerék-hajtással. A másik oldalon viszont a kiemelkedően sportos OPC kivitel szerepel majd, amelyben 2,8-as turbómotor és összkerékhajtás fogadja a vezetőt. A 325 lóerős motorral szerelt kivitel hat másodperc alatt képes lesz elérni a százas tempót, végsebessége pedig 250 km/óra, elektronikusan korlátozva. Közöttük többféle kivitel, dízel is sorakozik majd a kínálatban.

Nagy szüksége van az Opelnek egy ilyen modellre, hiszen az Omega eltűnése óta nincs olyan modellje a német gyártónak, amellyel a gazdagok közelébe férkőzhetne. Egy elegáns kupénál aligha kell ehhez jobb jármű. A várhatóan 2012 végére elkészülő sportmodell ellenfelei olyan autók lehetnek, mint a Peugeot 407 vagy Renault Laguna kupé változatai, de a Passat CC vevőiből is elcsábíthat.