A Cayenne-nel szinte az összes falat ledöntötte maga körül a Porsche. A szabadidő-autó megjelenése amellett, hogy elképesztő hasznot hajtott, sportkocsigyártóból autógyártóvá alakította. A dízel változat bemutatásával pedig egy újabb utat nyitott meg a stuttgarti cég.  

Ugyanez kerülhet a Panamerába
A Cayenne ledönti a falakat

A Cayenne ledönti a falakat

A Cayenne ledönti a falakat


Matthias Müller, a Porsche vezérigazgatója megerősítette, hogy folytatják ezt az utat és készül a Panamera dízel kivitele is. A német Westfalen-Blatt által közölt idézet szerint pontosan a dízel Cayenne sikere miatt döntöttek az újabb takarékos variáns elkészítése mellett.  

Bár Müller nem részletezte, milyen motor kerül a Panamerába, minden bizonnyal ugyanaz a 3,0 literes, ami a terepjáróban is szerepel. A V6-os motor 240 lóerős, míg maximális nyomatéka 550 Nm. Ezzel nagyjából 7,0 másodperc alatt gyorsulhat álló helyzetből száz km/órára a szedán és jobb alaktényezőjét kihasználva a végsebessége 230 km/óra lehet.

Nem csak a dízel felé nyit a Porsche, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a Cayenne-ből hibrid is készül. Ez a technika szintén feltűnik majd a Panamerában is, és a végső cél, hogy minden modelljük elérhető legyen hibridként. E nélkül ugyanis aligha tudnák teljesíteni az EU egyre szigorodó emissziós normáit, amely – ellentétben a Ferrarival és Lamborghinivel, amely darab 10 000 alatt marad – rájuk vonatkozik. 

A Panamera Diesel 2011 második felében mutatkozik be.