A DS sorozat létrehozásával a Citroën a tehetősebb vásárlókat célozza, ám nem elégszenek meg a kisebb kategóriákkal, ahol a DS3, illetve DS4 szerepel, egy valódi luxusautót tervez a francia gyártó.


Áprilisban mutatta be Sanghajban a Citroën a Metropolis tanulmányt, amely luxusszedán. Nemrég pedig Gregoire Olivire, a Citroën ázsiai részlegének ügyvezetője azt nyilatkozta: “A Metropolis elkészül, valódi autó születik belőle. Ugyanis ugyanezeket a formai elemeket fogjuk használni egy luxuskategóriájú Citroën modellnél, amit Kínában fejlesztünk. Prémiumsorozatot akarunk kiépíteni Kínában – a Metropolis megmutatja az irányt.”

Nem véletlen, hogy Kínában próbál szerencsét a Citroën, hiszen Európában a német gyártók uralják ezt a szegmenst, de Kínában még bőven van potenciál. A Metropolis 5,3 méter, ami nagyjából a BMW Hetes, Mercedes S-osztály nyújtott karosszériás változatainak mérete. A tanulmányban konnektorról tölthető hibrid motor volt, ami akár a sorozatgyártású változatban is feltűnhet.

Az autó, amely 2012 előtt nem valószínű, hogy elkészül, DS9 néven kerülhet forgalomba. Ha sikeres lesz Ázsiában, valószínűleg Európában is feltűnik a kínálatban. Jelenleg a C6 a Citroën csúcsmodellje, amely 4,9 méter hosszú.