Nyáron mutatta be a Volkswagen az új Jettát, de egyelőre Amerikában. Most megérkeztek az európai modellről készült felvételek. Nincs sok különbség, csupán minimális apróságokban tér el a két autó, mint a tengerentúli modell sárga helyzetjelzői az első fényszóróházakban.


Az új Jetta 4,64 méter hosszú, vagyis 9 centiméterrel hosszabb, mint elődje. A tengelytávolság hét centiméterrel nőtt, amelynek nagy részéből a hátsó utasok profitálhatnak, tekintve, hogy a hátsó lábhely 6,7 centivel bővült.

Csak turbós motorok kerülnek az új Jettába. A legolcsóbb kivitel 1,2-es, 105 lóerős motorral készül. A benzines paletta további darabjai az 1,4 TSI 122 és 160 lóerős változatai, illetve a 2,0 literes motor 200 lóerővel. Dízelből 1,6-os és 2,0 literes hengerűrtartalmú kerül a négyajtós kocsiba, előbbi 105, utóbbi 140 lóerőt nyújt. Az alapmodellen kívül mindegyik motor rendelhető dupla kuplungos, automata váltóval.
 
A két leggyengébb motor, tehát az 1,2 TSI és az 1,6 TDI BlueMotion kivitelben is piacra kerül. A Start&Stop rendszerrel és fékenergia-visszatáplálással felvértezett modellek igazán takarékosak, hiszen a benzines 5,3, a dízel 4,1 literes átlagfogyasztást produkál.

Az alaptípus 20 900 euró (5,7 millió forint) Németországban, nálunk egyelőre nincs ára, jövő év első felében kezdik csak forgalmazni.