ÁVH film címmel a játék- és a dokumentumfilm határmezsgyéjén mozgó mozi készül az ötvenes évek Magyarországáról, vagy ahogy az alcíme fogalmaz: egy terrorszervezet igaz történetéről. A film – amelynek autós partnere a Ford – egyik fontos epizódszereplője a James Bond-filmekkel világhírnévre szert tett angol színész, Daniel Craig.


A Ford számára az együttműködés különös apropóját adja, hogy októberben érkezik a hazai kereskedésekbe a Mondeo frissített verziója, amelynek elődjét éppen a Craig nevével fémjelzett Casino Royale című James Bond-filmben láthatta először a nagyközönség.

Craig nem először forgat hazánkban, igaz, akkoriban még nem számított sztárnak. Szerepelt minden idők legdrágább magyar filmjében, a Sorstalanságban, amelyben amerikai őrmesterként nem sikerült rávennie a főszereplő Köves Gyurit arra, hogy hagyja el Magyarországot.  

Az ÁVH film célja az ismeretterjesztés és szórakoztatás, ezért elkészülte után az összes magyar iskolába és a könyvtárakba is el szeretnék juttatni, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen közelmúltunk e vérzivataros időszakának története.