Amellett, hogy Horatio Pagani dolgozik a Zonda utódján, nem feledkezik meg a jelenlegi vevőkről sem. Nekik a Zonda utolsó darabjait különösen egyedi módon készítik el, így született meg nemrég az Uno és a HH is. Most itt egy újabb modell, a Pagani Zonda 750, amely állítólag az eddigi legexkluzívabb autó, ami a Pagani-műhelyből kikerült.


Az autó alapját a Cinque kivitel adja, amelyből hivatalosan korábban csak öt darab készült. Ennek megfelelően a 750 motorja erősebb, mint az átlag Zondáé. A Mercedes AMG-től származó, 7,3 literes, V12-es motor 678 lóerős, a maximális nyomatéka 780 Nm. Ennek köszönhetően a 750 3,4 másodperc alatt képes elérni a száz km/órás sebességet. Végsebességét nem tudni, de nagyjából 350 km/óra lehet.

Egyelőre nem tudni, honnan ered a 750-es név, de talán onnan, hogy a jármű karosszériája – elvben – 750 kilogramm leszorítóerőt termel 400 km/óra mellett. A karosszéria kialakítása is nagyban hasonlít a Cinque modellére, de egyedi megoldásokkal. Így a motorborítás és a hátsó szélvédő is más.

A közel-keleti ügyfél számára készülő autó egyelőre még nem végleges, a pontos specifikációt a bemutatásakor közli a Pagani.