A Margit híd magasból

A Margit híd magasból

A Margit híd szerkezetének hosszanti összehegesztése miatt péntek este kilenc órától hétfő hajnalig, valamint jövő hét péntek estétől hétfő hajnalig nem közlekednek a BKV járatai a Margit hídon. A gyalogosközlekedés zavartalan lesz.

Pénteken a 4-es és 6-os villamosok a Fehérvári út, illetve a Móricz Zsigmond körtérről csak az Oktogonig közlekednek, szombaton viszont elmennek a Jászai Mari térig. Az Oktogon, illetve a Jászai Mari tér és a Moszkva tér között 4-6V villamospótló autóbusz közlekedik a Lánchídon keresztül, gyakori követéssel, szóló autóbuszokkal. A mozgáskorlátozott utasok részére alacsony padlós autóbuszok is közlekednek.

A 91-es, 191-es, 291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. A járatok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve az M2-es metró vonalára.

A Margitszigetre ezeken a hétvégéken is az Árpád hídon keresztül lehet eljutni. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól csak Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a meghosszabbított, 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer Újmegyeri tér-Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik (8.30 és 22.30 között). A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel.

További részleteket olvashat erre a linkre kattintva.