Ahogy minden évben, idén is lesz autó a híres Neiman Marcus karácsonyi katalógusban. Az immár 84. alkalommal megjelenő, elsősorban gazdagoknak kitalált ajándékkatalógusból a Chevrolet Camaro Convertible rendelhető meg. A Camaro nyitható tetős változata hivatalosan csak a Los Angeles-i Autoshow-n mutatkozik be, az első vevők pedig 2011 februárjában kaphatják meg az autójukat.

Kézi váltóval erősebb

Kézi váltóval erősebb


Az egyetlen szépséghibája a Neiman Marcus-féle modelleknek, hogy – ellentétben más korábbi típusokkal – ezeket sem szállítja le hamarabb a gyártó.

A karácsonyi ajándéknak szánt különleges Camaróból mindössze 100 darab készül. Mindegyik sötétbordó színű két fekete csíkkal, a szélvédőkeret ezüstszínű, a vászontető pedig a karosszéria színét követi. A különleges festés színe csak látszólag bordó, változik a fényviszonyoknak megfelelően. Gyenge fény mellett úgy tűnik, fekete egy kis sötétlilával, napfény hatására viszont piros és bordó jelenik meg. Az utasteret borostyán és fekete színű bőr borítja piros varrással.

Élményben nem lesz hiba, az tuti, mivel 6,2 literes, V8-as motorral készülnek a Chevrolet Camaro Convertible Neiman Marcus modellek. Ha hatfokozatú manuális váltóval választják, akkor a teljesítménye 426 lóerő, illetve a nyomatéka 571 Nm. Automata váltóval 400 lóerő és 558 Nm fogadja a vevőket.

A 75 000 dollárba (14,6 millió forint) kerülő autók értékesítése 2010. október 19-én kezdődik, vélhetően igen rövid idő alatt elkapkodják majd a járműveket. Korábban az előkelő áruházlánc által kínált Hatos BMW-k hét perc alatt elkeltek, de a Lexus és Jaguar modellek vevőire sem kellett vadászni.