Hörög és visít az új rali Ford 2 Gőzerővel dolgozik a Ford, hogy elkészüljön a 2011-es idényre új versenyautójával. A Focus helyét jövőre a Fiesta veszi át. Az új szabályok szerinti autók a költségcsökkentés jegyében műszakilag valamelyest egyszerűbbek. De nem kell nagyon aggódni, a látvány és az élmény alig változik, ezt bizonyítja az alábbi videó is.

Cumbria közelében, a Fiesta WRC-t építő M-Sport bázisa mellett száguld az autó

A Fiesta RS WRC-t a múlt héten leplezték le a Párizsi Autószalonon. De nemcsak a külső jutott el a végső fázishoz, a technika is. Ezen a héten Spanyolországban már a 2011-es motorspecifikációt használják a tesztek során.

A kocsi ugyan már majdnem 3000 kilométernyi tesztelésen van túl Nagy-Britanniában és Franciaországban, de kezdetben még a 2,0 literes WRC-motor hajtotta, amelyet egy későbbi fázisban váltott fel az 1,6 literes motor egyik prototípusa. A motor hivatalos teljesítménye 300 lóerő, a nyomaték viszont a korábbi 600-650 Nm-ről 350 körüli értékre csökken.  

A jövőben is hatfokozatú szekvenciális váltó és összkerékhajtás lesz az erőátvitelben, elöl és hátul önzáró differenciálművel. A hidraulikus kézifék maradt, ha a pilóta megrántja, old a hátsó hajtás.

Mostantól a csapat pilótái, Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala is beszállnak a fejlesztésbe, eddig főként Matthew Wilson dolgozott az autón.