DDR2-es memóriatámogatást kapott az X sorozat három új készüléke, így akár 64 csatornán képesek a műholdjeleket befogni. A navigációs trió négy gigabyte-os belső memóriája már alapból ritkaság, ám ez az integrált kártyaolvasónak köszönhetően akár 16 gigáig bővíthető.

Háromdimenzióban

Szintén Berlinben mutatták be a Sygic valódi 3D megjelenítést kínáló navigációs szoftvertét, az Aura-t. A név talán ismerős lehet, hiszen az alkalmazás tavasz óta elérhető iPhone-ra, és hamarosan a PNA verziót is meg lehet majd vásárolni. A különleges megjelenítés persze nagyobb erőforrást igényel, így a Sygic megállapodott partnerével, a Wayteq-kel arról, hogy egy új modellen, a 600 Mhz-es, SiRF Prima processzorral megtámogatott x990-en teszi elérhetővé ezt a verziót. Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg egyedülálló megoldásról van szó, hiszen a PNA készülékekhez készült chipek közül csak a SiRF Prima tartalmazza azt az OpenGL ES támogatást, mely szükséges az Aura futtatásához.

Megérkeztek a Wayteq navigációk új, őszi modelljei 2

Az Aura ezen kívül számos többletszolgáltatást nyújt, többek között részletes wikipediából származó városinformációkat, útikalauzt tartalmaz. A helyek értékelhetőek. Kiemelten kezeli a gyalogos navigálást, mely szintén hasznos lehet városnézés, utazás során. De természetesen ez mit sem érne, ha az alapvető navigációs feladatok ellátására nem lenne képes az Aura, ám erről szó sincs. A sávasszisztens, a jelzőtáblák megjelenítése, a sebességérő kamerák kijelzése, POI-k kezelése, a TMC-támogatás, a háztól-házig navigálás hangutasítással mind-mind szerves része az alkalmazásnak.

WayteQ X850, 950, 950BT

Az új, 500 megahertzes SiRF Atlas V processzorral megtámogatott új X850 és X950 készülékekbe került egy 250 MHz-es DSP processzor is, amelynek egyetlen feladata az, hogy a GPS számításokat elvégezze. Divatos, iPhone-t idéző menüje könnyű kezelhetőséget biztosít, az integrált 4 gigabyte-os memóriája pedig akár 16 gigáig bővíthető. Képes a multimédiás tartalmak kezelésére és megjelenítésére, és az x950BT típusjelzésű modell Bluetooth, valamint FM-transzmitter támogatást is kínál az TMC támogatás mellett. Háromféle navigációs szoftver választható hozzájuk, így a Sygic Lite, a Sygic Drive és a Sygic Truck.

Megérkeztek a Wayteq navigációk új, őszi modelljei 3

WayteQ x990

A WayteQ x990 lelke a leggyorsabb, 600 Mhz-es, hardveres 3D gyorsítást támogató SiRF Prima processzor, ami így tehát lehetővé teszi a háromdimenziós tartalmak megjelenítését! Kijelzőjének képátlója 5 inch, és 800×480 képpont megjelenítésére képes. 4 gigás integrált memóriája 16 gigabyte-ig bővíthető. Támogatja a TMC szolgáltatást, és képes a multimédiás tartalmak lejátszására. Rendelkezik előre telepített 3D térképekkel, sőt helyet kapott benne egy úgynevezett Útikalauz szolgáltatás is, amellyel a felhasználó többek között az egyes POI-kat értékelheti. A háztól-házig navigálás hangosítással több, mint húsz nyelven érhető el, sőt a gyalogos navigációt is támogatja.