A Ford európai elektromos programjának első lépéseként a hannoveri haszongépjármű kiállításon leleplezte a sorozatgyártású elektromos Transit Connectet, amelyet 2013-ig további négy C és CD padlólemezre épülő elektromos és hibrid hajtású modell követ. A Transit Connect nulla károsanyag-kibocsátású, teljesen elektromos változatának értékesítése a tengerentúlon már idén megkezdődik, Európában pedig a jövő év folyamán kerül bevezetésre.

Az Azure Dynamics segítségével fejlesztették

Az Azure Dynamics segítségével fejlesztették

Az Azure Dynamics segítségével fejlesztették


Az elektromos autót az Azure Dynamicsszal közösen fejlesztette a Ford, a villanyautó a Transit Connect hosszú tengelytávú verziójára épül, végsebessége 120 km/óra, és egy töltéssel 130 km-es távolság megtételére képes.

“Az Azure segítségével fejlesztett elektromos Transit segítségével első lépésként üzleti felhasználóink számára kínálunk lehetőséget a környezetkímélő áruszállításra” – árulta el Nancy Gioia, a Ford elektromos technológiák fejlesztéséért felelős világszintű igazgatója, aki elmondta, hogy a következő néhány évben elektromos modellek egész sorát mutatják be.

A Ford célja ugyanis az, hogy minden releváns szegmensben kínáljon elektromos, illetve hibrid hajtású modelleket. A jövőben a hagyományos hajtásokkal elérhető legfontosabb típusok esetében így a vállalat ezen alternatív technológiák valamelyike által működtetett verziókat is kínál majd ügyfelei számára.

Ennek megfelelően Európában 2011-től lesz elérhető az elektromos Transit Connect, 2012-től az elektromos új Focus, 2013-tól pedig az új C-Max kétfajta hibrid változata és a Mondeo hibrid érkezik majd a márkakereskedésekbe.