A Mio Technology Magyarországon is elérhetővé tette legújabb, Mio Moov S605 készülékét, amely beépített TMC antennájának köszönhetően ingyenes forgalmi információkkal és útvonal-újratervezéssel látja el a felhasználókat. A teljesen ingyenes TMC szolgáltatás keretében a vezető olyan közlekedési információkat kap, amelyek segítségével elkerülheti a közlekedési akadályokat, a balesetek helyszíneit, a forgalmi dugókat és torlódásokat.


A Mio Moov S605 a valós idejű forgalmi információkat egy FM-alapú rádiójelen keresztül fogadja, majd értesíti a vezetőt a közlekedési eseményekről a kijelzőn megjelenő üzenetek formájában. A felhasználó folyamatosan figyelemmel kísérheti a közlekedési eseményeket, így mindig a legkevésbé forgalmas útvonalon haladhat, így gyorsabban elérheti célját.

A Mio-készülék az útvonal újraszámítására is figyelmeztetheti a vezetőt, de képes automatikusan is újratervezni az útvonalat, hogy az adatok feldolgozásával a lehető legjobb alternatívát kínálja az úti cél eléréséhez.

A Mio Moov termékcsalád tagjaként a Mio Moov S605 modell is tartalmaz számos már ismert Mio-megoldást. A sávasszisztens mutatja a kanyarokhoz és lehajtókhoz vezető sávokat is, és gondoskodik arról, hogy az utazók ismeretlen területeken is mindig a megfelelő sávba soroljanak be.

Európa jól ismert tereptárgyainak és nevezetességeinek valósághű, háromdimenziós megjelenítésével az utazók bárhol könnyen kiismerhetik magukat. Emellett a teljes Mio Moov S600-as sorozat, így az S605 modell is támogatja a külső AV eszközöket, így csatlakoztathatjuk hozzá DVD-lejátszónkat, digitális tv-vevőnket vagy akár a tolatókameránkat is.

A Mio Moov S605 2010 szeptemberében kerül forgalomba Magyarországon, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 54 900 forint.