Azért, hogy felmérje az akkumulátoros villanyautók keresletét és fogadtatását Koreában, a General Motors létrehoz egy elektromos autókból álló flottát. A dél-koreai fővárosban, Szöulban működtetni kívánt villanyautó-flotta a GM Daewoo, az LG Chem és az LG Electronics közös fejlesztése, és a Chevrolet Cruze típuson alapul.

160 kilométert tehet meg

160 kilométert tehet meg

160 kilométert tehet meg


A projektben valós körülmények között kívánnak tapasztalatot szerezni arról, hogy miképp fogadják az ügyfelek az akkumulátoros villanyautókat, illetve tanulmányozhatják a használati és akkutöltési szokásokat, elemezhetik a költségek és források megosztásának módját.

A flottában Chevrolet Cruze és GM Daewoo Lacetti Premier kocsik futnak, utóbbi a Cruze márkaneve Dél-Koreában. Az elektromos személyautókban az LG Chem akkumulátorát és az LG Electronics hajtóművét (motor/áramátalakító) alkalmazzák. Az akkumulátorok a  Cruze EV alvázába kerültek, így ugyanakkora a poggyásztér, mint a hagyományos, benzinmotoros autóké.  

A Cruze EV maximális motorteljesítménye 204 LE, akkumulátora 31 kWh kapacitású. Az autó 8,2 másodperc alatt gyorsul százra, és 165 km/órás csúcssebességet érhet el. Az előzetes tesztek szerint az autó egyetlen feltöltéssel 160 kilométert tehet meg, miközben a telepek feltöltése szokásos, 220 voltos háztartási konnektorról 8-10 órát vesz igénybe. A flotta egyik feladata, hogy valós körülmények között feltárja, mekkora a járművek valóságos hatótávolsága, illetve teszteljék a fenti időtartamot jelentősen csökkentő gyorstöltést is.  

A koreai demonstrációs projekt indítását október végére tervezik, de az év későbbi részében, más partnerekkel és városokban, további GM-flották lépnek majd üzembe.