Nem tartott sokáig Michelisz Norbert számára a valenciai versenyhétvége időmérő edzése, akinek ezzel megszakadt idei kiváló sorozata, miszerint Muller, Huff és Tarquini mellett Ő volt az egyetlen, aki minden alkalommal bejutott a qualifikáció második körébe.


Az időmérő első szakaszában kisebb meglepetésre Frady Barth autózta a leggyorsabb kört, Menu és Tarquini előtt. A svájci tehetség Michelisz legnagyobb ellenfele a Rookie Challengen, ahol az eddig megrendezett versenyek alatt mindketten 115 pontot gyűjtöttek.

Egyelőre Barthnál az előny, a magyar versenyző autójában ugyanis egyszer csak leállt a motor, így a Zengő Dension Team versenyzője nem jutott a második részbe, csak a 13. helyről indulhat a Túraautó-világbajnokság vasárnapi első futamán.

A Q2-re elfogyott Barth lendülete is, és nem tudott mit kezdeni Mullerékkel. Az edzés második felében a Chevyk domináltak, de a SEAT-ok nem engedték ki a kezükből a pole pozíciót. Az időmérő edzést a tavalyi év világbajnoka, Gabriele Tarquini nyerte a három Chevy, Robert Huff, Yvan Muller és Alain Menu előtt. A BMW-s, Andy Priaulx csak a 10. rajtpozíciót szerezte meg, amellyel igen nehéz helyzetbe került a világbajnoki címért folyó harc tekintetében.

Michelisz Norbert a műszaki hibának köszönhetően eddigi leggyengébb edzéseredményét produkálta, de hasonló helyzetben volt Oscherslebenben is, ahol a 15. pozícióból rajtolhatott, miután kapott egy tíz rajthelyes büntetést. Nem lehetetlen a nyolcadik hely, amely a második futamon az elsőt jelentené.

Forrás: Zengő Dension Team