Már ötéves a Ferrari 612 Scaglietti, így egy-két éven belül várható, hogy nyugdíjba vonul és átadja helyét egy új modellnek. Ahogy az korábbi írásunkból is kiderül, a Ferrari már jó ideje dolgozik az utódján. Most megjelent egy videó, amit a Ferrari saját pályáján rögzítettek. Megnézhetjük, hogy száguld a prototípus a Fiorano pályán.

Az autó csak látszatra Scaglietti, a néhol furcsán domborodó karosszéria alatt már az új technológia lapul. A jelenlegi 5,7 literes motor helyett új, 6,0 literes hengerűrtartalmút kap, de marad a V12-es kiosztás. Amellett, hogy közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel is felszerelik és a mozgó alkatrészeket a súrlódás minimalizálásával tervezik, várható egy jelentősebb fogyasztáscsökkentő megoldás is. Jelesül hibrid hajtás kialakítása.


A villanymotor nemcsak besegít a motornak, de képes lesz egyedül is mozgatni a kocsit, amely így dugóban, belvárosban helyi károsanyag-kibocsátástól mentesen közlekedhet. Ugyanakkor, hogy a Ferrari-vevők se csalódjanak, padlógáznál jelentősen növeli a dinamikát. Összességében azonban a szabvány szerinti mérésnél nagyjából 40 százalékos megtakarítás is elképzelhető a fogyasztás terén, amibe persze a könnyebb karosszéria is besegít.

Biztosra vehető, hogy a 612 Scaglietti utódja simán 4 másodperc alatt képes lesz elérni a 100 km/órás sebességet. Legnagyobb sebessége pedig meghaladja a 320 km/órát.

Nemcsak műszakilag, de a kényelem tekintetében is előrelépést jelent majd az új modell. A nagyobb méret és nagyobb tengelytáv lehetőséget biztosít, hogy a hátul ülőknek tágasabb helyet biztosítsanak. Ez lesz a Ferrari ajánlata a Porsche Panamera, Aston Martin Rapide ellenében. A nagyjából 65 millió forintba kerülő, vagyis elődjénél olcsóbb Ferrari GT várhatóan 2011-re készül el.