A kínai Jiangling autógyár ismét megpróbál betörni az európai piacra azután, hogy Landwind névre hallgató terepjárója öt évvel ezelőtt csúfosan megbukott az európai biztonsági teszteken.

Az európai forgalmazó tájékoztatása szerint az Opel Zafira jellegű családi autó értékesítését várhatóan novemberben kezdik meg Hollandiában, Németországban jövő tavasszal lehet majd vásárolni a modellből.

A Landwind CV 9 ára 15 ezer euró körül lesz. Az európai importőr szerint a modellt – ami Kínában jó ideje már forgalomban van – átdolgozták és hozzáigazították az európai szabványokhoz. Háromcsillagos törésteszteredményt várnak.

A jármű 1,6-os, 97 lóerős és 2,0 literes, 140 lóerős, benzines motorokkal készül. Létezik elektromos variáns is, annak forgalmazása még nem biztos. Öt-, illetve hétszemélyes utasterű változat is kapható a CV 9-ből.

A 30 százalékban a Fordhoz tartozó Jiangling Motors Group Company egyike azoknak a kínai autógyáraknak, amelyek a nyugati partnerekkel való együttműködés közben új tapasztalatokra tettek szert, és ezek birtokában igyekeznek új piacokra betörni.

Teszten a CV 9:Így tört az Opel Fronterát koppintó Landwind:

Forrás: MTI