1986-ban, hat évvel a quattro bemutatása után egy azóta legendássá vált reklámfilmet készített az Audi a technológia képességeinek demonstrálására. A Harald Demuth által vezetett Audi 100 CS felhajtott a Pitkavouri síugró sánc pályáján.


2005-ben, amikor a quattro hajtás 25. évfordulóját ünnepelték, az Audi újraforgatta a filmet. Mivel szerették volna ekkor is a Helsinkitől 300 kilométerre, északra lévő helyszínt használni, előbb fel kellett újítani a sáncot, mert az 1994 óta nem üzemelt. Három hét munka után a film összejött, és 19 évvel az eredeti után egy Audi A6 4,2 is teljesítette az utat. A szöges gumikkal szerelt autó nem is egyszer ment fel, a filmforgatás miatt összesen tizenegyszer teljesítette Uwe Bleck a 37,5 fokos emelkedőt.

(Szemfülesek láthatják, az eredeti és az új filmnél is, hogy egy kábel fut az autók alatt, ezek állítólag nem húzták az autót, hanem csak arra szolgáltak, hogy megakadályozzák a visszagurulást.)

Reklám 2005-ből:

Werkfilm

Idén 30 éves a quattro, és úgy tűnik, a történet folytatódik. Pár napja újra autók kezdtek feltűnni egy sáncon. Most nem Finnországban, hanem Ausztriában, Innsbruck közelében.

Bár az autót álcázták, vélhetően az Audi új tanulmányautójáról van szó, az e-tron villanyautó továbbfejlesztett változatáról, amely várhatóan két hét múlva, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be.

Bár biztosat nehéz mondani, úgy tűnik, ezúttal nem a hajtásrendszer kerül a középpontba, legalábbis az autó helikopterrel került fel a sánc tetejére, nem “saját lábán”. Valószínűbb lehet, hogy inkább csak utalás lesz a quattróra, és inkább a villanymotor bemutatása kerül a középpontba.

Bár az is elképzelhető, hogy egyelőre csak előkészítik a terepet egy téli forgatáshoz, a modell is még álcázva látható a videókon.