Júliusban kezdődött meg a Fiat legizgalmasabb modellje, az Abarth 695 Tributo Ferrari forgalmazása. A Ferrarit is birtokló Fiat-csoport ezért az elmúlt hétvégére ilyen típusokat biztosított utcai használatra a Ferrari csapat két sztárjának, Fernando Alonsónak és Felipe Massának. Egy kis reklám sohasem árt.

180 lóerős 500-as az F1-eseknek

180 lóerős 500-as az F1-eseknek

180 lóerős 500-as az F1-eseknek


A Fiat 500 eme változata nemcsak dögös, de a dinamikával sem marad adós. Az Abarth átalakító készletével az 1,4-es turbómotor itt 180 lóerős, miközben a maximális nyomatéka 250 Nm. Elég hét másodperc a kisautónak, hogy százra gyorsuljon, autópályán pedig a 225-öt is elérheti. A sebességváltó automata, de a vezető a kormány mögötti fülekkel is kapcsolhat.

Természetesen Ferrari-piros színben készül a 695, amelyet szürke elemek díszítenek. Ilyen a csíkozás a karosszérián, a diffúzor, de a 17 colos felnik is. A külső visszapillantókat viszont karbon ékesíti. Az egész emlékeztet a Ferrari F430 Scuderiára.

Bár a Fiat 500-as átalakításából született az autó, nem a hagyományos Fiat-vásárlóknak készül, hanem a gazdagoknak. Az ötlet szerint a Ferrari-tulajdonosoknak is szükségük lehet praktikus autóra városi forgalomban.

Az autóról, amelyre eddig már több mint hatszáz megrendelés érkezett, erre a linkre kattintva tudhat meg többet.