Mercedes, Rolls-Royce, Aston Martin, Bugatti. Luxus-autó-márkák, amelyekhez mind kínál kiegészítőket, illetve komplett átalakítást a Mansory. A sor most tovább bővül, a Maserati GranTurismo is átesett a tuningcég kezelésén.

Ami azonnal látható, a cég ezúttal is megszokott formulákkal dolgozott a bemutatóautónál: hivalkodó színek kombinálva jó sok karbonnal. A szénszálas műanyagból készült új spoiler az első lökhárító alá, a hűtőnyílás köré. Az átalakított motorháztetőn új nyíláson érkezik a hűsítő és a távozik a meleg levegő, megfelelő hőmérsékletet biztosítva a motortérben.


Hátul egy kis szárnnyal, új diffúzorral gazdagodott a Mansory. Ezek az elemek is ugyanúgy karbonból készültek, akár a kipufogók körüli díszítés, a küszöbspoilerek. Már ez utóbbi elem is becsapja a nézelődőt, elhitetve, hogy alacsonyabban van a kasztni, de ez sem volt elég, ezért új sportfutómű került a GranTurismóba, amely 30 milliméterrel csökkenti a súlypontot. A stabilitáson nemcsak a feszesebb hangolású felfüggesztés, de a 20, illetve 21 colos, elöl 255, hátul 305 mm-es abroncsok is javítanak.

Erre szükség is lehet, miután a motor is fickósabb, mint ahogy Maranellóból érkezik. A motorvezérlő számítógép, a légszűrő és a kipufogó cseréje után 30 lóerővel gazdagszik a GranTurismo GT (405 LE) és GTS (440 LE) is. A nyomatékuk is ugyanúgy 40 Nm-rel magasabb, mint a gyári értékek. (460 és 490 Nm)

Nem maradt érintetlen a szigonyos autó belső tere sem. Átalakított kormány, alumíniumpedálok, karbonbetétek és bőr, bőr, bőr. A képeken szinte mindent elmondanak arról, amit a Mansory úgy jellemez: egyedi megjelenés, csúcsminőség, szakértő kézi munkával…