A héten megkezdik a MINI Countryman WRC tesztelését Portugáliában. A Prodrive által fejlesztett versenyautót Marcus Grönholm vezeti majd. Az új járgány eddig mindössze a brit cég környékén lévő utakon ment, ez lesz az első teszt, hogy murván is kipróbálják.  

Grönholm nemcsak tudását adja a Prodrive-nak, de ő maga is szeretne közelebbi ismereteket szerezni a MINI WRC-ről, mielőtt döntést hozna a jövőjével kapcsolatban. 2007 óta, amikor felhagyott a versenyzéssel, már többször felmerült, hogy esetleg visszatérne a Peugeot-val két bajnoki címet nyerő finn, de mindannyiszor kijelentette, egy komplett idény már nem fér bele számára.


2009-ben vezette a Prodrive által fejlesztett Subaru Impreza WRC-t a Portugál-ralin, idén pedig Svédországban egy Ford Focus WRC-vel indult. Még mindig egészen jó időket teljesített, szakaszt is tudott nyerni.

Grönholm újra ralizik 2

A MINI jövőre nem teljesít még teljes évadot, néhány futamon indulnak, egyelőre csak az autót fejlesztik, hogy 2012-ben gőzerővel támadhassanak. Ez pedig ideális lenne Grönholmnak, akinek hiányzik a ralizás, de egy hektikus teljes idényt nem vállalna.

A mostani teszt elsődleges feladata, hogy minél több kilométert menjenek az autóval, hogy teszteljék a megbízhatóságot, nem dolgoznak a beállításokon.