Egyszerűen használható elektromos járműtöltőt mutatott be nemrég a General Electric (GE). A hálózati csatlakozóról feltölthető elektromos járművek elterjedését előmozdító GE WattStation jelentősen csökkenti a járművek feltöltéséhez szükséges időt. Az intelligens hálózati technológia alkalmazásának köszönhetően lehetővé válik, hogy a közművállalatok szabályozni tudják az elektromos járműveknek a helyi és a regionális hálózatokra gyakorolt hatását.


A GE WattStation az 1-es töltési szinten szokásos 12-18 óráról mindössze 4-8 órára csökkenti a töltési időt egy 24 kWh-s akkumulátor teljes feltöltését alapul véve. A GE WattStation 2011-ben kerül nemzetközi kereskedelmi forgalomba. A GE még az idén előáll a töltő egy speciális, otthoni használatra alkalmas változatával is.

A GE WattStation mellett a GE két új partnertársulást is létrehozott a közelmúltban az elektromos járművek elterjedésének ösztönzésére. Áprilisban a GE-t nevezték ki a Rocky Mountain Intézet által vezetett Project Get Ready elnevezésű, a közösségeket az elektromos járművek használatára való felkészülésben segítő non-profit kezdeményezés műszaki tanácsadójává. A cég az elektromos járművek feltöltését lehetővé tevő helyi és regionális villamos hálózatok tervezésében nyújt segítséget.

2010 májusában a GE Global Research és a Nissan három évre szóló megállapodást kötött, amelynek keretében a megbízható, dinamikus, intelligens töltőhálózati infrastruktúra kiépítéséhez szükséges új technológiákat fejlesztenek.