Újabb világbajnokkal bővül a rali-vb mezőnye, a Forma-1-ből érkezett Kimi Räikkönen után Yvan Muller is kipróbálja magát a legrangosabb ralisorozatban. A 41 éves francia jelenleg vezeti a Túraautó-világbajnokságon a pilóták pontversenyét, 2008-ban pedig már meg is nyerte a vb-címet. Ugyanakkor 2003-ban brit túraautó-bajnok volt, 1995-ben pedig Franciaországban hódította el a címet. Ugyanakkor ő a francia jeges bajnokság, az Andros kupa legeredményesebb versenyzője, amelyet tíz alkalommal nyert meg.

Muller, oldalán Gilles Mondesirrel, azzal a Citroën Xsara WRC-vel indul, amellyel Petter Solberg tavaly is versenyzett. Utoljára 2009-ben, a Finn-ralin indultak a kocsival, amelyet azóta teljesen felújítottak. Bár a Xsara hivatalosan a francia Automeca csapat színeiben indul, technikailag a Solberg Team versenyezteti.

Túraautó-világbajnok a rali-vb-n 1

Mullert a Motors TV szponzorálja

Muller az Alsace régióból származik, ahol a Francia-ralit is rendezik. “A pályaversenyzést ismerem a legjobban, de úgy gondolom, nagyon fontos új dolgokat kipróbálni. Mindig is szerettem volna kipróbálni a raliversenyzést ezen a szinten” – mondta. “Kedvelem a ralizást, és boldog vagyok, hogy valósággá válik a Francia-ralihoz kapcsolódó projektünk. Ez nagyszerű lehetőség, hogy hazai utakon versenyezzek.”  

“Remek szórakozás lesz mind a csapatunknak, mind Yvannak” – mondta Solberg. “A Xsara kiemelkedően jó aszfalton, és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja a vezetését. Egy kicsit már ismerem őt korábbról, nagyszerű srác, és persze kiváló versenyző! Biztosan remek hétvégénk lesz Franciaországban, és remek versenyünk is.”

A Francia-ralit, amely a világbajnokság tizenegyedik versenye, október 1-3. között rendezik.

Muller ezt az autót kapja