A tavasszal tapasztalt intenzív esőzések számottevő romlást idéztek elő az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt gyorsforgalmi utak egyes részein, különösen az M1 autópálya Budapesthez közeli szakaszain. A hibák elsődlegesen a kamionforgalommal jobban érintett külső forgalmi és kapaszkodósávokon jelentkeztek.

A burkolati hibák kijavítása érdekében a társaság augusztus és október között soron kívüli felújítási munkálatokat hajt végre az érintett pályarészeken. A hibák sűrűsége miatt a burkolatalapig terjedő javítást végeznek, amelyhez az ÁAK 600 millió forintot csoportosított át.

A munkálatok az M1 autópálya 25-54 km-szelvények közötti szakaszát érintik, és a kisebb javítások mellett négy hosszabb szakaszon kell az utazóknak folyamatos korlátozásokra számítani. Ezek az alábbiak:

  • M1 25 km – 31 km között (aug. 07-szept. 02.)
  • M1 22 km – 25 km között (szept. 03-szept. 22.)
  • M1 44 km – 49 km között (aug. 25-szept. 22.)
  • M1 51 km – 54 km között (szept. 23-okt. 15.)

A munkavégzés időtartama alatt – az egyik pálya belső forgalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával – mindkét irány számára két-két sávon lehet közlekedni, sebességkorlátozás mellett.