Itt az új Lada. Nem. Nem rossz képeket csatoltunk a cikkhez, ez az új Lada, amit a Moszkvai Autószalonon bemutatott az orosz gyáróriás. Valóban, nem más, mint egy Dacia Logan MCV, új hűtőmaszkkal, lökhárítókkal és természetesen a kis vitorlással a jel közepén. Ez persze teljesen érthető, hiszen a Renault korábban 25 százalékos részesedést vásárolt a Ladát gyártó AvtoVAZ-ban.

Egyelőre csak koncepcióról van szó, az R90 Projekt nyomán 2012-ben indul meg a jármű sorozatgyártása, nagyjából akkor, amikor Európában megérkezik a típus utódja. Az akkortól Togliattiban készülő autó műszaki szempontból sem frissül, nincs ok rá, hiszen a szabályok enyhébbek, mint az Európai Unióban, így a megspórolt fejlesztési költségekkel viszonylag olcsó maradhat. Az induló ára nagyjából 2,5 millió forintnak megfelelő rubel lesz.

Az ismert 1,6-os benzinmotor képviseli majd a fő vonalat, de dízelmotorral is elérhető lesz az MCV, főként azért, mert a személyautó-változat mellett áruszállítóként is kapható lesz. Ahogy Dacia, úgy Lada kivitelben is készül majd öt- és hétszemélyes variáns is.

Videón a Lada