Bár az új Mercedes-Benz CLS hivatalos bemutatója szeptemberben lesz, az autót már megismerhettük a múlt héten, miután kiszivárogtak a jármű prospektusának fényképei. Úgy tűnik, ez a Mercedest is lépésre ösztökélte, a stuttgarti központú vállalat kiadta az első hivatalos fotókat az autóról.  

A második generáció sok tekintetben emlékeztet a korábbi, 2003-ban megjelent, kategóriateremtő négyajtós kupéra. Megmaradtak az arányai, így a hosszú motorháztető és az erősen ívelt tető, ugyanakkor a részletek a Mercedes friss jegyei szerintiek, így sokkal markánsabbak az élek és megjelenik a masszív domborítás a hátsó sárvédőn.


Az autó elejét szemből a méretes hűtőmaszk határozza meg, amelynek érdekessége, hogy a többi Mercedesszel ellentétben nem nyílik fel a motorháztető felemelésével, helyzete fix. Az oldalablakok továbbra is keret nélküliek. Ahogy az korábban nyilvánvalóvá vált, az új CLS hátsó lámpái szériában LED-esek, míg a fényszóróba rendelhető a technológia.

A képek mellé csatolt sajtóközlemény ezenfelül még az utastérben használt díszítőelemek és bőrborítás finomságáról áradozik, ám a műszaki tartalmat továbbra is titkolja. Úgy tűnik, a stuttgartiak azzal meg kívánják várni az eredetileg tervezett leleplezés szeptember 3-ai időpontját.

Ha mégis kíváncsi a motorokra, kattintson korábbi cikkünkre, ott megtudhatja, milyen technikai megoldásokról pletykálnak.