Igazi különlegesség a Mercedes-Benz kínálatában az SL65 AMG Black Series. A roadsterből kupésított sportkocsi a stuttgarti gyár legerősebb autója, elsősorban nem is utcai használatra, sokkal inkább versenypályára való.


Az MKB szerint nem mindenkinek elég a 670 lóerős teljesítmény, ezért elkészítették saját variánsukat. A P 1000-es csomagban új turbófeltöltők, hűtők, vezérműtengelyek, valamint új vezérlő-számítógép szerepel. A német tuningcég módosította a sebességváltót és differenciálművet is. 

A változtatások nyomán a 6,0 literes, V12-es motor teljesítménye 1015 lóerőre nő, miközben a maximális nyomaték 1200-ról 1300 Nm-re emelkedik. A külsőleg csak új felnijeiről azonosítható sportkocsi a korábbihoz képest 0,3 másodperccel hamarabb, 3,6 másodperc alatt gyorsul százra. Egy 0-200 km/órás sprintet 8,9 másodperc alatt teljesít.

Egyelőre az autó végsebességét nem mérte meg a tuningcég, hamarosan elviszik a kocsit Nardóba vagy Pappenburgba, ahol kiderülhet, mit is tud. A sebességváltó áttétele elvileg 370 km/órát tesz lehetővé.

Az P 1000-es csomag nemcsak a Black Series modellhez rendelhető, de kérésre bármelyik 65 AMG motort átalakítja az MKB. Két apró részletre kell ügyelni, hogy 116 800 euró (33 millió forint) a motortuning ára és három hónapra le kell mondania a tulajdonosnak az autóról.