A korábbi rali-világbajnok, Carlos Sianz újra feltűnt a világbajnokságon, a Német-ralin. Persze a spanyol nem versenyzőként indult, hanem a 0-s autót vezette, amely utolsóként ellenőrzi a szakaszt, mielőtt a versenyzők száguldanának rajta.

A matadornak becézett versenyző, csak pénteken ült az autóba, szombat és vasárnap Nasser Al-Attiyah vezette. A katari szintén a VW csapat tagja a Dakaron, ugyanakkor szintén tapasztalt ralis, közel negyven vb futamon indult, ahol a PWRC kategóriában világbajnoki címet szerzett 2006-ben. Jelenleg is versenyez az S2000-es kategóriában.


Sainz, aki korábban versenyezett a Ford, a Toyota, a Lancia, a Subaru, és a Citroën csapatában is ezúttal egy VW Scirocco R-t vezetett.  Elsősorban promóciós céllal indított autót a Német-ralin a VW. Ez a Scirocco ugyanis nem benzinnel, hanem földgázzal üzemel, ami 80 százalékkal kisebb CO2-kibocsátását eredményez. Motorja 2,0 literes turbós, 275 lóerős, teljesen széria, ugyanúgy, ahogy a sebességváltó is.

Bár Sainz mellett ott volt a Dakaron is vele dolgozó navigátora, itiner nélkül mentek, csak mintha utcai autósként hajtanának. Persze úgy ahogy egy rali-világbajnok, Dakar-győztes képes rá.