Megirigyelhette a darabonként 1,7 millió dollárba kerülő Aston Martin One-77 sikerét a Star Electric Cars France. A vállalkozás úgy döntött, hogy készít egy nagyon, nagyon drága sportkocsit Aston Martin Super Sport néven.


A karosszériaépítő francia cég Rolls Royce, Bentley stb. formájú golfkocsikat gyárt, illetve egyedivé alakít autókat királyoknak, hercegeknek, elnököknek, illetve bárkinek, akinek van elég pénze.

Bár külsőleg Aston Martinnak tűnik a Super Sport, valójában nincs sok köze a brit márka autóihoz, azok orrmotorosak, ez pedig középmotoros. Az utasok mögé 5,4 literes, V8-as motor kerül. A duplaturbós blokk teljesítménye 800-950 lóerő közötti, amit önzáró differenciálmű közbeiktatásával hatfokozatú manuális váltó juttat a kerekekhez. Felárért kormány mögötti fülekkel kapcsolható félautomata is rendelhető.

A jármű karosszériáját szénszálas műanyagból formázzák, ami a hagyományos fém elemekkel szemben komoly előnyt biztosít a tömeg terén. A felfelé nyíló ajtókon át sportos utastérbe juthat a tulajdonos. Az utasok Recaro ülésekbe ülnek, a belsőt karbonnal és Alcantarával díszítik. Navigációs rendszer és iPod csatlakozó is van.

Mindössze nyolc autó készül, mindegyik teljesen egyedi, bármely választott színt csak egyszer keverik ki. Ennek persze meg is kérik az árát. Egy-egy autó 7,5 millió euró, igen, annyi. Vagyis 2 milliárd forint, amiből azért 5 darab Bugatti Veyronra is futná.

Lesz rá vevő? Biztosan!