Sikerült. A Suzuki amerikai leányvállalata megdöntötte az úgynevezett Blown Gas Coupe kategória sebességrekordját.* Mint ahogy arról már nemrég beszámoltunk, a Suzuki és egy amerikai magazin összefogtak, hogy átalakítsanak egy Suzuki Kizashit.


Az elsőre kissé sportosabbra szabott karosszériájú autó belsejébe profi technika költözött. Nemcsak bukókeretet, versenyülést építettek be, de a technika is jelentősen átalakult. A 2,4-es motor például turbót és nitró-befecskendezést is kapott, így pumpálva az eredeti 185 lóerős teljesítményt 500 fölé. A feszesebb futóművel és speciális kerekekkel szerelt Kizashit fékezőernyő segíti megállítani.

Augusztus 18-án a bonneville-i kiszáradt sóstó medrében a Suzuki átírta a rekordkönyveket, miután a korábbi 202,301 mph sebességnél is gyorsabb volt. Az új rekord 203,720 mérföld/óra, azaz 327,85 km/óra. Az autót a Road & Track magazin újságírója, Sam Mitani vezette.

Ez volt a Suzuki Amerika első hivatalos részvétele ilyen rekordkísérletben, de egyelőre nem fejeződik be, ugyanis a csapat továbbra is marad Bonneville-ben, ahol a következő napokban megpróbálja még nagyobb sebességre ösztökélni a kocsit.

Rekord menet:

Azért nem egy raliverseny:

* Nem találtunk egyértelmű leírást, de úgy tűnik, ez a kategória a feltöltős, nitrós motorral, de széria karosszériával szerelt járműveké.