Nem mondhatjuk, hogy nem tudjuk, milyen lesz az új Mercedes CLS, hiszen rengeteg kémfotó kering róla az interneten, mi is közöltünk ilyeneket, de gyári fotókat még nem láttunk róla. Eddig. Kiszivárogtak ugyanis a luxusautó prospektusának egyes lapjai.


Az autót hivatalosan szeptember 3-án mutatják be Stuttgartban, így a Mercedesnél most bizonyosan bosszúsak.

Ahogy arra számítani lehetett, a CLS az áprilisban bemutatott Shooting Brake tanulmány jegyeit örökli, csak szedán kivitelben. Persze aki CLS kombit szeretne, annak sem kell aggódnia, ugyanis a Mercedes a négyajtós kupé mellett elkészíti a praktikusabb variánst is.
 
Az elődjéhez képest kissé megnőtt autó formáját markáns ívek határozzák meg, elölről pedig a hatalmas hűtőmaszk és a méretes csillag uralja a látványt. Ahogy az új CL-be, a CLS-be is rendelhető fénydiódás fényszóró.


Az új megoldás a márka egyéb modelljeiből ismert intelligens világítórendszer öt világítási funkcióját, az országúti fényt, az autópályafényt, a kiterjesztett ködfényszórót, az aktív kanyarfényt és a kanyarvilágítást kínálja egyben. A fénydiódás lámpa előnye, hogy színhőmérséklete áll legközelebb a nappali világosságéhoz.

Mint a képekről kiderül, a CLS négyszemélyes utasteret rejt, miután a középkonzol nemcsak az első, de a hátsó ülések között is végigfut. Hátul szintén kagylósított üléseket alkalmaznak. A belső úgy tűnik, nem tartogat meglepetést, a formák, a kapcsolók ismerősek a Mercedes többi modelljéből. Az automata sebességváltó karja az S-osztályhoz hasonlóan a kormány mögött kapott helyet.

Az alapmotor a 306 lóerős, 3,0 literes V6-os lesz, emellett 4,6-os V8-assal is piacra kerül a CLS. Utóbbinál a korábbi kisebb hengerűrtartalmat két turbóval pótolja a gyár, így nem meglepő a 436 lóerős teljesítmény. Pár hónappal az őszi bemutató után várható az AMG modell megjelenése is, amely ugyan továbbra is 63 néven fut, de a motorterébe 5,5 literes, bi-turbó motor kerül. Az 555 lóerős, 900 Nm nyomatékú motor mellé sportosabb külső, illetve utastér, valamint feszesebb futómű és komoly fékrendszer jár.