Itt vannak az első képek a Morgan legújabb autójáról, az EvaGT-ről, amelyet Kaliforniában leplezett le a brit gyár. A 2012-re piacra kerülő kocsi négy utasnak és csomagjainak kínál helyet. Hátul természetesen elsősorban gyerekek számára kényelmes.


Az EvaGT már nem kőrisfa vázra épül, ahogy a legtöbb Morgan, hanem az Aero Supersportshoz hasonlóan alumíniumból kap alapot, erre kerülnek fel a kézzel készült alumínium karosszériaelemek. A formája azonban egyértelműen Morgan, az 1930-as évek világa.

Bár a képeken is látszanak az arányok, de igazán akkor ismerhető fel, ha tudjuk, az új Morgan 4,7 méter hosszú, 1,8 méter széles, de mindössze 1,2 méter a magassága. Mindössze 1250 kilót nyom a sportkocsi, amelyhez a BMW-től vásárol motorokat a Morgan.

A hathengeres, 3,0 literes turbómotorhoz nem nyúlnak, teljesítménye 306 lóerő, nyomatéka 400 Nm. Ezzel az Eva 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 273 km/óra. Ehhez képest igencsak takarékos, hiszen mindössze 7,1 litert fogyaszt átlagosan.